Pindasaus

Pindasaus

Omschrijving

De Pindasaus van Yakso die je bij ons kant en klaar kunt kopen is eigenlijk ontzettend lekker, pittig ook! Toch gaat er maar weinig boven je zelf gemaakte...

Als basis heb ik de crunchy pindakaas van Horizon genomen. Niet de goedkoopste, maar met die crunchy stukjes erin, krijg je een heel stoere saus. En er zitten verder geen toevoegingen zoals ongehard vet in. Pure pindakaas, pure saus!

Deze saus eet je natuurlijk bij Nasi Goreng

Bereidingswijze

  1. Olie in een (steel)pannetje met dikke bodem warm laten worden en het sjalotje, knoflook en gember even fruiten, niet bruin laten worden i.v.m. bitter worden.
     
  2. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en blijf goed door roeren, niet laten koken. Als de saus mooi glad is, kijken of juiste dikte is bereikt, anders nog even laten koken of water toevoegen. Pittig genoeg of heeft ie nog wat badjak op peper nodig? It’s up to you!

Deze saus eet je natuurlijk bij Nasi Goreng