Nasi van Bloemkoolrijst met Kipspiesjes

Nasi van Bloemkoolrijst met Kipspiesjes

Omschrijving

Soms heb je zo'n dag - dat móet het echt even makkelijk. En gelukkig kan dat ook: deze nasi maak je van een zakje bloemkoolrijst. Extra portie groenten dus, mooi meegenomen. Verder de klassieke ingrediënten: zo'n zakje nasi en bamigroenten bestaat trouwens uit prei, witte kool, wat wortel en wat taugé, weet je dat vast.

Deze nasi zet je zo op tafel!

Tip voor vegetariërs: gebruik ipv kipsate blokjes van deze tofu; ook lekker om te marineren zoals in dit recept.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet (of tofu) in blokjes. Meng de kipblokjes met de ketjap en marineer 5 min. Snijd intussen de ui in dikke ringen. Meng de uiringen in een schaal met 2 el olie.
     
  2. Verhit de grillpan. Gril de uienringen in porties in 5 min. gaar. Rijg intussen de kipblokjes aan de prikkers.
     
  3. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de kipsaté in 10-12 min. gaar. Kook intussen de rijst 1 min. in water.
     
  4. Verhit in een wok de laatste 2 el olie. Voeg het (zakje) nasi- &bamigroente toe en bak 3 min. al omscheppend. Voeg de boemboe met 50 ml water toe aan de groenten en smoor 2 min. Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Schep de rijst door de groenten en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper.
     
  5.  Schep de nasi op 4 borden. Verdeel de gegrilde ui over de nasi en leg de kipsaté erbij.