Omschrijving
Meer lezen over koolhydraten minderen? Natuurvoedingscoach Myrthe praat je bij in haar nieuwjaarsblog 'Koolhydraatje minder(en)'
Meer lezen over koolhydraten minderen? Natuurvoedingscoach Myrthe praat je bij in haar nieuwjaarsblog 'Koolhydraatje minder(en)'
Was de koolraap en snijd in frietjes.
Breng water met een beetje zout aan de kook en voeg de frietjes toe. Kook ze in ± 5 minuten net niet gaar. Spoel ze met koud water af en laat uitlekken.
Dep de frietjes droog met een theedoek en besprenkel ze met olijfolie, schud goed om.
Verwarm de oven of airfryer voor op 190-200 graden.
Maak een knoflooksausje door de mayonaise met skyr, een uitgeperste teen knoflook, handje fijn gehakte peterselie, zout en peper te mengen.
Scheur de oesterzwammen in reepjes, snijd de paprika in reepjes en de ui in dunne halve ringen.
Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en zet ze voor 10-15 minuten in de oven (of gebruik een airfryer) totdat ze goudbruin gekleurd zijn. Schud om na 7 minuten.
Verwarm wanneer de frites in de oven staan een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de ui ringen een minuut of vijf op matig vuur. Voeg vervolgens de paprika en oesterzwammen toe en zet het vuur hoger. Bak de groenten een minuut of vijf voeg dan de shoarmakruiden toe en maak op smaak met eventueel peper en zout.
Serveer de shoarma met de frites, knoflooksaus en een frisse (rodekool) salade.
Het klopt: frites van koolraap (of andere groenten anders dan aardappels) worden niet echt knapperig. Dat heeft te maken met de zetmelen. 100 gram aardappel bevat 18,6 gram koolhydraten. Koolraap daarentegen maar ongeveer 5 gram.