Maak met behulp van een garde een glad beslag van de rijstmeel, bouillon en eieren. Voeg de gedroogde zeewier toe.
Snijd de wortel julliene (hele dunne reepjes), de prei in dunne ringetjes en de paprika in kleine blokjes. Snijd de bladeren van paksoi in dunnen reepjes en het wit in kleine blokjes.
Meng de groenten door het beslag totdat ze allemaal bedekt zijn.
Verdeel het beslag in twee gelijke delen.
Verwarm wat ghee of kokosolie in een koekenpan (anti aanbak). Verdeel één deel van het beslag egaal over de pan.
Bak de pannenkoek op matig vuur totdat de bovenkant ´droog´ is.
Keer de pannenkoek vervolgens voorzichtig om (dit gaat het makkelijkst met behulp van een grote deksel, rijstmeel bevat geen gluten en breekt makkelijk).
Bak ondertussen de shiitake in een droge koekenpan totdat ze vocht beginnen af te geven. Blus met een klein beetje sojasaus.
Leg de pannenkoek op een bord en houd warm in de oven terwijl je nummer twee bakt.
Serveer de pannenkoeken direct met geroosterd sesamzaad, de gebakken shiitake en eventueel wat kiemen.
Serveertip: heerlijk met een zelf gemaakt oosters sausje: 4 el ketchup, een theelepel gembersiroop en een theelepel sambal badjak
Serveertip 2: Lekker met zoetzure komkommersalade.
Recept: Myrthe Johansen
Koken en Fotografie: Kruimel