Pasta met Zalm en Kruidencrème

Pasta met Zalm en Kruidencrème

Omschrijving

Een klassieke pasta, met een minder klassieke twist. Voor mij een throwback naar mijn jeugd; een gerecht die ik misschien iets té vaak heb gegeten. Ondanks dat, kan ik het nog steeds met veel liefde bereiden, en zeker opeten! Door gebruik van verse 'potjes' zet je werkelijk in een handomdraai een mega lekker én voedzaam gerecht op tafel. 

Receptuur: Hjalmar Vogel
Fotografie: Hjalmar Vogel

Bereidingswijze

  1. Was de spinazie goed (je wilt echt geen zand eten, ondanks ''dat het je maag schuurt'')
  2. Snij de volgende ingrediënten in blokjes (of reepjes):
    • Courgette
    • Gele Ui
    • Zalm 
    • Spinazie
    • Knoflook (zo grof mogelijk)
  3. Zet een koekenpan op middelhoog vuur met wat olijfolie 
  4. Bak hierin de courgette, ui, knoflook en spinazie in aan. Na 5 minuten voeg je de kruidencrème en pesto toe aan het geheel en haal de pan van het vuur
  5. Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking
  6. Zodra de pasta gaar is, voeg je deze toe aan de koekenpan met de groenten en kruidencrème
  7. Voeg nu pas de zalm toe, en hussel/roer goed door elkaar

Serveer met een glas witte wijn, eventueel dit borrelbrood en geniet!