Omschrijving
Chutney maken vind ik altijd een beetje een magisch proces; je gooit alle groentes en specerijen vrijwel in één keer in de heksenketel, laat 't even pruttelen, terwijl er tijdens het af en toe deksel lichten en doorroeren de lekkerste dampen je zintuigen betoveren.
Tover je mee?
Bereidingswijze
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan of wok.
Fruit de ui en voeg daarna de pompoen toe.
Voeg de verse kurkuma, gember en de droge kruiden toe. Roerbak een paar minuten op middelgroot vuur.
Voeg de ahornsiroop toe en laat even karameliseren. Voeg daarna de appel toe.
Schenk nu de appelazijn erbij en roer wederom door.
Plaats een deksel op de pan en kook de pompoen in ongeveer 30 minuten op laag vuur gaar.
Voeg de gembersiroop toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Nu is je chutney klaar. Doe in een schone (gesteriliseerde) weckpot en sluit af. Of serveer direct :-)
Serveertip: Heerlijk met Myrthe's Home Made Pompoen Naanbrood en een lekkere klodder crème fraîche.