Omschrijving
Dit recept is een van de drie winnaars van de Mari Maris kookboekenwedstrijd.
Rjimke uit Amsterdam haalde dit Vegan Burger-recept uit 'The Big! Bosh Burger - simple recipes - all plants". Hier presenteert tuinder-student Maaike de burger tussen haar komkommerplanten... :-)
Tip van Rjimke: "Deze Vegan Burger is ook heerlijk met pompoen in plaats van zoete aardappel. Ik vries enkele van deze burgers in, en bak ze zo uit de vriezer 2 x 5 minuten". Handig om bij de hand te hebben, zo'n voorraadje vegaburgers!
Dank je wel, Rjimke, en veel kook- en eetplezier met je 'Groentebijbel', die je hebt gewonnen :-)
Koken & Fotografie: Wauw Factory
Bereidingswijze
- Snipper en bak de ui en zet apart
- Meng kaneel, komijnpoeder, korianderpoeder en chilipoeder met 2 eetlepels olijfolie
- Maak de zoete aardappel schoon, en snijd in blokjes. Roer de blokjes door het oliemengsel
- Bak dit geheel 25 minuten op 225 C in de oven
- Meng de zoete aardappel met gekookte rijst, uitgelekte bonen, kruiden, paneermeel en tarwemeel.
- Maal dit niet al te fijn in keukenmachine.
- Voeg gebakken ui toe en vorm hier ongeveer acht burgers van.
- Bak aan weerszijden ca 10 minuten op zacht vuur in olijfolie.
- Halveer intussen de burgerbroodjes en verdeel er wat zomerpostelein of andere sla naar keuze over.
- Schep de gebakken burgers erop.
- Besmeer met je favoriete saus en verdeel plakjes komkommer* erover. Leg het kapje erop. Et voila!
*Ons kookteam maakte deze burger met komkommertjes in het zuur: vind hier het recept.