Rjimke's Vegan Bataatburger met Komkommer in 't Zuur

Rjimke's Vegan Bataatburger met Komkommer in 't Zuur

Omschrijving

Dit recept is een van de drie winnaars van de Mari Maris kookboekenwedstrijd.

 

Rjimke uit Amsterdam haalde dit Vegan Burger-recept uit 'The Big! Bosh Burger - simple recipes - all plants". Hier presenteert tuinder-student Maaike de burger tussen haar komkommerplanten... :-)

 

Tip van Rjimke: "Deze Vegan Burger is ook heerlijk met pompoen in plaats van zoete aardappel. Ik vries enkele van deze burgers in, en bak ze zo uit de vriezer 2 x 5 minuten". Handig om bij de hand te hebben, zo'n voorraadje vegaburgers!

Dank je wel, Rjimke, en veel kook- en eetplezier met je 'Groentebijbel', die je hebt gewonnen :-)

Koken & Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snipper en bak de ui en zet apart
     
  2. Meng kaneel, komijnpoeder, korianderpoeder en chilipoeder met 2 eetlepels olijfolie
     
  3. Maak de zoete aardappel schoon, en snijd in blokjes. Roer de blokjes door het oliemengsel
     
  4. Bak dit geheel 25 minuten op 225 C in de oven
     
  5. Meng de zoete aardappel met gekookte rijst, uitgelekte bonen, kruiden, paneermeel en tarwemeel.
     
  6. Maal dit niet al te fijn in keukenmachine.
     
  7. Voeg gebakken ui toe en vorm hier ongeveer acht burgers van.
     
  8. Bak aan weerszijden ca 10 minuten op zacht vuur in olijfolie.
     
  9. Halveer intussen de burgerbroodjes en verdeel er wat zomerpostelein of andere sla naar keuze over.
     
  10. Schep de gebakken burgers erop.
     
  11. Besmeer met je favoriete saus en verdeel plakjes komkommer* erover. Leg het kapje erop. Et voila!

*Ons kookteam maakte deze burger met komkommertjes in het zuur: vind hier het recept.