Maak zelf K(r)omkommer Pickles

Maak zelf K(r)omkommer Pickles

Omschrijving

Je eigen pickles maken, het is echt niet moeilijk. Groente inmaken is een leuke klus voor de thuisblijfkok (en kinderen kunnen helpen!) Je kunt zo groenten wat langer bewaren, en ze eens als speciale side-dish eten. Deze zure plakjes komkommer en radijs zijn heerlijk bij geitenkaas, als side dish bij de Aziatische Burgers uit dit recept, of bij een Nasi of gadogado. Als je schone potten gebruikt en deze helemaal tot de rand vult en goed afsluit, kan je de komkommer en radijs ook nog eens prima een paar maanden bewaren op een koele en donkere plek. De hoeveelheid is genoeg voor 3 a 4 potten.

Tip: Je kunt je eigen pickles ook al snel gebruiken, maar geef ze minstens vier uur om te marineren, zo komen de smaken goed naar voren.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Was de Komkommer en Radijs goed en snijd ze in zo dun mogelijke plakken. Doe ze in een kom met de azijn en de suiker en de blaadjes van de koriander. Hak de steeltjes fijn en voeg deze ook toe.
     
  2. Rooster de specerijen in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Voeg toe aan de groenten met zout naar smaak en schep om.
     
  3. Schep de groenten in de potten en giet er zoveel kokend water op dat alles helemaal onder staat.
     
  4. Draai de deksel op de potten en laat afkoelen. Bewaar de afgekoelde potten op een koele en donkere plaats, eenmaal open? Bewaar ze in de koelkast.