Hartige Salade met Geitenkaas, Rabarber en Biet

Hartige Salade met Geitenkaas, Rabarber en Biet

Omschrijving

We inspireren je graag om out of the box te denken :-) én anders dan anders te koken! Zoals met deze rabarber: meestal gebruik je dit als ingrediënt voor een zoete taart of dessert. Je kunt er ook heerlijk rabarberjam van maken trouwens. Maar Marie Sophie draait er haar hand niet voor: een hartige avondmaaltijd met rabarber? Kom maar op! Een prima combi met deze bietjes en geitenkaas: dat smaakt naar het seizoen, hmm... 

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Maak de rabarber schoon en snijd in schuine plakken van 3 cm. Schil de bieten en snijd in dunne plakken. 
  2. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de rabarber en bieten in 5 minuten zacht. Breng op smaak met zout en peper. 
  3. Verdeel de sla over borden met plukjes dille en peterselie.
  4. Pers de limoen ui en meng met het venkelzaad en de walnotenolie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. 
  5. Verdeel bieten en rabarber over de sla en bestrooi met de walnoten. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met de dressing.