Saté Ayam of Saté Tempeh (vega)

Saté Ayam of Saté Tempeh (vega)

Omschrijving

De lekkerste sateetjes komen natuurlijk van de BBQ, maar ook thuis in de pan kun je een heerlijk sateetje bakken1 Deze saté met zelfgemaakte pindasaus is zeker een hit bij het hele gezin; sterke smaken, niet te pittig en zowel lekker met rijst als met frietjes. Een schepje atjar erbij en klaar ben je!

Maak je dit gerecht met Tempeh, dan is ie Vegan. Liever klassiek met vlees? Gebruik dan kippendijbeenfilet.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snipper de knoflook en rode peper en snijd de gember in plakjes. Doe in een kom en voeg de ketjap, olijfolie en het sap van de limoen toe met wat zout. Snijd de kippendij of tempeh in blokjes en meng ze door de marinade. Zet de marinade afgedekt voor minimaal 4 uur in de koelkast om te marineren. 
     
  2. Rijg de kip/tempehstukjes vlak voor het bakken aan satéstokjes. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de spiesjes rondom lekker donkerbruin en gaar. 
     
  3. Maak ondertussen de satésaus. Snipper de ui en de knoflook en fruit aan in een eetlepel olie in een klein sauspannetje. Voeg de ketjap, sambal badjak en wat zout toe en fruit kort mee. Voeg de pindakaas door en laat op laag vuur zacht worden. Laat niet koken. Voeg eventueel wat warm water toe als de pindasaus te dik is.  
     
  4. Leg de sateetjes op een bord en schep de pindasaus erover. Maak af met wat grof gehakte pinda's.  
     
  5. Lekker met atjar en witte rijst (of frietjes, op een snackdag)