Schorseneer - Peterseliewortel Frietjes met roasted Ketchup

Schorseneer - Peterseliewortel Frietjes met roasted Ketchup

Omschrijving

Als ik de rest van mijn leven maar één ding zou mogen eten, dan zouden dat zelf gemaakte frietjes zijn. Ik weet niet waarom, maar ik krijg er werkelijk nooit genoeg van! 
Deze groentefrietjes van schorseneer en peterseliewortel uit de oven zijn een prima afwisseling voor vette aardappelfrieten uit de frituur. En zo krijgen de kids stiekem toch ook hun groentjes binnen.

Ik maakte er een lekker simpele geroosterde tomatenketchup bij van tomaten die ik over had, maar natuurlijk kan je ook gewoon je eigen favoriete saus hierbij serveren. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de schorseneer en peterseliewortel en snijd in frietjes. Bestrooi met olijfolie, grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Rooster de frietjes in 25-30 minuten krokant en bruin de oven.
     
  2. Snijd de peper in ringen en halveer de tomaten, bestrooi de snijkanten met de rode peper, paprikapoeder, komijn en rietsuiker. Leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal en rooster 20 minuten mee in de oven.
     
  3. Doe de tomaten in een pannetje, maal fijn met de staafmixer en laat nog 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
     
  4. Serveer de frietjes met de ketchup. Heerlijk met een salade erbij. Bijvoorbeeld de pittige Winterposteleinsalade.