Myrthe's Snelle Koolhydraatarme Ramen

Myrthe's Snelle Koolhydraatarme Ramen

Omschrijving

Fijne Ramen bomvol lekkere en gezonde stofjes met verschillende paddenstoelen en courgette noedels als basis, afgemaakt met een zacht gekookt eitje...

Natuurvoedingscoach Myrthe schreef trouwens ook een blog over hoe je koolhydraten kunt minderen. Lees meer >>

Bereidingswijze

  1. Snijd de shiitake en oesterzwammen in stukjes.

  2. Haal de zaadjes uit de komkommer en paprika, snijd ze in kleine blokjes.

  3. Schil de gember en snijd het fijn.

  4. Verdeel de paprika, komkommer en gember over twee diepe borden.

  5. Maak ´noodles´ van de courgette door deze door een spiraalsnijder te halen of in hele dunne reepjes te snijden.

  6. Verwarm een koekenpan en bak de paddenstoelen totdat ze beginnen te slinken. Roer goed om en doe dan de courgettenoodles erbij. Warm nog een minuut of 2 mee.

  7. Kook ondertussen de eieren tot zacht.

  8. Hak de bosui in ringetjes.

  9. Giet de bouillon in een pan + 200 ml water en verwarm deze.

  10. Voeg de spinazie aan de bouillon toe en laat de spinazie slinken.

  11. Geef de bouillon een aziatische smaak met een scheutje sojasaus.

  12. Verdeel ook de paddenstoelen met de ´noodles´over de borden.

  13. Giet de hete bouillon over de groenten en paddestoelen, verdeel de spinazie.

  14. Serveer de ramen met gehalveerde zachtgekookte eieren, sesamzaad, zeewier, bosui en wat gemalen peper.