Asperge Spaghetti, leftovers à la Yvette

Asperge Spaghetti, leftovers à la Yvette

Omschrijving

Als je dan tóch bezig bent... je hebt gisteren aspergesoep gemaakt - dan wil je ook wat met die restjes asperge, toch? De eindjes, en die ene dikke asperge die niet mee mocht doen in de soep... Gooi ze niet weg, maar zet ze op tafel. In dit 'opmaakgerecht' van Yvette van Boven stelen ze de show :-)

Dik of dun: ook bij onze telers zijn er 'asperges eersteklas', en de soorten die op de tweede rang mogen zitten. Tweedeklas asperges en soepstukken zijn niet minder lekker dan het eersteklas spul. Misschien iets krom, gebroken of van een afwijkende maat. Wij vieren de aspergetijd, met álle soorten en maten. En... een extra prettig prijsje uiteraard.

Recept: Yvette van Boven
Koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart bij teler Jelmer en Jetske van Gaast'sperges

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en kook de aspergekontjes en stukken asperge in 20 minuten goed zacht. Schep ze met een zeefje uit het water en maal ze met de champignons, het citroensap, parmezaan en de helft van de kruiden in een blender tot een zeer gladde pulp.
     
  2. Kook de pasta in het aspergewater (eventueel aangevuld met kraanwater) beetgaar.
     
  3. Verwarm de asperge-champignonsaus uit de blender in een hapjespan en schep de spaghetti direct uit de pan door de saus, schep eventueel overgehouden asperges er nu ook door. Roer er zonodig een pollepel kookvocht door om de saus wat te verdunnen.
     
  4. Maal er royaal peper boven en bestrooi met nog wat parmezaan en de achtergehouden kruiden voor het opdienen.