Spicy Pommes Duchesse met Zoete Aardappel

Spicy Pommes Duchesse met Zoete Aardappel

Omschrijving

Pommes Duchesse mochten bij ons bij het kerstdiner echt niet ontbreken. Ze staan heel feestelijk op de Kersttafel!

Ik kwam erachter dat zelf aadappeltoefjes maken helemaal niet zo moeilijk is, daarnaast kan je er allerlei kruiden en specerijen aan toevoegen om ze een leuke twist te geven. Of spuit er kerstkransjes van in plaats van toefjes. NB: je hebt dus wel een spuitzak met gekarteld spuitmondje nodig :-)

Tip: Serveer deze aardappeltoefjes bijvoorbeeld bij de Hertenrollade

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappel en zoete aardappel en snijd in stukken. Breng in een pan met een laag water en zout aan de kook en kook 20 minuten. Giet de aardappelen af en duw ze met een houten lepel door een bolzeef.
     
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
     
  3. Meng de specerijen, bloem en eieren erdoor en roer tot een stevig beslag. Doe het beslag in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit toefjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
     
  4. Bak de aardappeltoefjes in het midden van de oven 25 tot 30 minuten krokant en gaar.
     
  5. Lekker met mayonaise.
     
  6. Tip: Serveer deze aardappeltoefjes bijvoorbeeld bij de Hertenrollade