Syrische Yoghurtsoep met Spinazie en Munt (vegan)

Syrische Yoghurtsoep met Spinazie en Munt (vegan)

Omschrijving

Een vriendin van mij - ze komt oorspronkelijk uit Hong Kong - demonstreert altijd voor het toelaten van immigranten en vluchtelingen. Ze doet dit steevast met hetzelfde spandoek, daarop staat: 'No Immigration, No Good Food!' Daar heeft ze wel een beetje gelijk in, want de Nederlandse keuken is nou eenmaal niet zo heel inspirerend. Wij danken heel veel lekkere gerechten aan invloeden vanuit het buitenland.

Daarom ook dit van oorsprong Syrische recept. Maak het eens voor een goede buur, of verre vriend! :-)

Lekker met platbrood >>

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de rijst met het water en de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Hak de knoflook en voeg toe. Laat de rijst 10 minuten koken op laag vuur.
     
  2. Roer de kokosyoghurt los met de maizena. Schep er al roerend een schep van de hete rijstbouillon bij. Roer het goed door de yoghurt heen en voeg dan langzaam en al roerend het yoghurtmengsel bij de rest van de rijstbouillon. Breng op smaak met de helft van de munt, peper en het zout. Laat zachtjes nog vijf minuten doorkoken.
     
  3. Spoel de kikkererwten schoon en was en scheur de spinazie. Voeg ze toe aan de soep en warm even goed door. Laat de spinazie slinken.
     
  4. Schep de soep in kommen en garneer met de munt, chillivlokken en granaatappelpitjes.
     
  5. Lekker met dit platbrood recept.