Myrthe's Traybake bomvol mineralen

Myrthe's Traybake bomvol mineralen

Omschrijving

Rode bieten zijn rijk aan vitamine C, maar ook mineralen als magnesium, kalium en calcium en ijzer zijn flink vertegenwoordigd.

Roodlof is een kruising tussen witlof en radicchio en is ook een super gezonde groente, bomvol vitamines, met name A en K, maar ook mineralen als calcium, ijzer en natrium.

Linzen blijft een wonderbaarlijke groente. Veel vezels en plantaardige eiwitten, maar wist je dat ze ook veel mineralen als fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, seleen en zink bevatten?

Lees meer over mineralen in Myrthe's blog >>

Dit prachtige diep donker rode feestje heeft Myrthe verpakt als traybake. Samen met walnoten en zachte geitenkaas nóg aantrekkelijker gemaakt...

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Schil de bieten en rode ui en snijd ze in grove stukken. Doe de biet en ui in een schaal en meng met de balsamicoazijn, ahornsiroop en 2 el olijfolie. Stort deze groenten op een met bakpapier bekleede bakplaat. Bak in ongeveer 30-40 minuten beetgaar.

  3. Snijd de raddichio in partjes. Wrijf de partjes in met de overgebleven olijfolie. Bestrooi met wat zout.

  4. Meng de raddichio (of rood lof), de linzen en de dille met het bietenmengsel en zet op nieuw in de oven.

  5. Bak het geheel een minuut of 10 zodat de raddichio wat geslonken is.

  6. Verdeel de walnoten en geitenkaas over de groenten en zet nog een paar minuten terug in de oven. Serveer met wat versgemalen peper.

Recept: Myrthe Johansen
Koken en Fotografie: Kruimel.