Myrthe's Vet Groene Soep

Myrthe's Vet Groene Soep

Omschrijving

Vetten zijn gezond en kun je niet snel teveel van eten. Maar dan wel de juiste natuurlijk. Voedingscoach Myrthe schreef er een blog over en maakte twee vet gezonde en gerechten speciaal voor Hofweb.

Deze soep is niet alleen ontzettend gezond en verrassend, maar ook nog eens heel gemakkelijk en snel om te maken; in 20 minuten staat ie op tafel! Ook super geschikt als lunch (voor als je thuis werkt bijvoorbeeld).

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en knoflook

  2. Snijd 3/4 van de courgette en alle broccoli in stukken. Gebruik ook de (geschilde) stronk.

  3. Fruit de ui en knoflook een paar minuten in de olijfolie voeg vervolgens de broccoli, courgette en bouillon toe. Kook de groenten in 10 minuten gaar.

  4. Snijd de overige courgette in kleine blokjes.

  5. Pel de avocado en haal de pit eruit.

  6. Wanneer de groenten gaar zijn mag het vuur uit. Pureer de soep met de avocado en een lepel notenpasta tot een romig geheel.

  7. Maak op smaak met citroensap en versgemalen zwarte peper.

  8. Serveer met de overige in kleine blokjes gesneden rauwe courgette en eventueel wat verkruimelde echte schapen fêta.

Tip: je kunt tijdens stap 3 ook je eigen favoriete verse groene tuinkruiden toevoegen.

Recept: Voedingscoach Myrthe Johansen