Myrthe's Wortelsoep met Loofpesto

Myrthe's Wortelsoep met Loofpesto

Omschrijving

Loof van bospeen is heerlijk en hoef je dus niet weg te gooien. Zo gaan we voedselverspilling tegen. (meer hierover in Myrthe's blog) In dit gerecht van Myrthe maak je er heelijke pesto van, die je vervolgens door de wortelsoep doet voordat je 'm serveert. 

Recept: Myrthe Johansen van Simplifyyourlife
Fotografie: Mees van den Ekart 
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Pel de ui en knoflook. Snijd de ui in vieren en laat de tenen knoflook heel. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en verdeel deze ook in 4 stukken. Was de bospeen. Hou het loof apart en snijd de wortelen in grove stukken.
     
  3. Verdeel de groenten over een grote bakplaat en voeg ook de halve peper zonder zaadjes toe. Besprenkel met wat olijfolie en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven. 
     
  4. Doe de groenten na het roosteren in een grote soeppan en voeg water en bouillonblokjes toe, breng aan de kook.
     
  5. Maak de maiskolf schoon door het schutblad te verwijderen en de korrels van de kolf te snijden.
     
  6. Wanneer de soep ongeveer 5 minuten heeft gekookt en de groenten gaar zijn kun je de soep pureren met een staafmixer. Voeg vervolgens de maiskorrels toe en kook het geheel nog een paar minuten op zacht vuur. 
     
  7. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
     
  8. Maak de pesto door het wortelloof, een fijngesneden teentje knoflook, pijnboompitjes, citroensap, tomaatjes en olijfolie te vermalen met een staafmixer of keukenmachine. Maak de pesto op smaak met zout, peper en edelgistvlokken.
     
  9. Serveer de soep met een flinke lepel van de pesto.

Tip: Je maakt van deze soep makkelijk een complete maaltijd door peulvruchten zoals kikkererwten toe te voegen. Ook kun je er nog wat extra bladgroenten aan toevoegen zoals spinazie.