Zoete Aardappel Platbrood of Wraps met Bonenstoof (vega(n)

Zoete Aardappel Platbrood of Wraps met Bonenstoof (vega(n)

Omschrijving

Zelf wraps maken is helemaal niet moeilijk en door een deel van de bloem te vervangen door zoete aardappelen krijg je ongemerkt meer groenten binnen dan je denkt.

Wil je nog een level up? Gebruik dan volkoren meel.

Als je de wraps wat dikker laat, zijn ze heerlijk als platbrood, maar dunner kan je ze perfect gebruiken voor een Mexicaanse maaltijd. Je vult je zelf gemaakte wraps dan ook met Mexicaanse bonenstoof.

Tip: Voeg een geperst teentje knoflook en hele korianderzaadjes toe aan het deeg voor een leuke variatie!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

Zo maak je de Zoete Aardappel Wraps

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken van 3 bij 3 cm. Doe zoveel water in de pan dat de stukken onder staan en kook in 20 munten gaar. Giet af en laat uitdampen.
     
  2. Hak ondertussen de koriander grof. Pureer de zoete aardappel in een kom met de staafmixer tot een gladde massa.
     
  3. Voeg de bloem, de koriander en het zout toe en kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken.
     
  4. Bestuif het aanrecht met bloem en rol hierop het deeg uit tot 25-30 cm doorsnee.
     
  5. Vet een koekenpan in met een klein beetje olie. Bak hierin op laag vuur de wraps tot het deeg begint te bubbelen, keer ze dan en gaar nog twee minuten.
     
  6. Je kan het recept ook verdubbelen en een voorraadje maken. Gebakken en wel kunnen de wraps prima ingevroren worden.

Deze wraps (of platbrood) zijn ook heerlijk met deze Bieten Baba Ganoush

Zo maak je de Bonenstoof

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn, snijd de tomaten in stukken. Halveer de paprika en snijd in blokjes.
     
  2. Fruit de ui, knoflook en tomaat ca. 5 min op laag vuur, voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, de bonen en de mexicaanse kruiden en het water toe, kook 5 minuten door.
     
  3. Maak af met de yoghurt en koriander, geef de wraps erbij om te vullen of te dippen.