Bieten Baba Ganoush met gepofte Knoflook en Platbrood (vega(n)

Bieten Baba Ganoush met gepofte Knoflook en Platbrood (vega(n)

Omschrijving

Normaal gesproken wordt Baba Ganous gemaakt met geroostede aubergine, maar ook met wintergroenten kan je een hele lekkere (en kleurrijke) versie maken.

Door de bieten in de schil te roosteren krijgen ze een aardse smaak en worden ze makkelijk te pellen.

Dit gerecht is ook lekker voor op een boterham, bij een salade of bij een borrelplank.

Dit gerecht serveer je met het zelf gemaakte plat brood uit dit recept of kant en klare piadina wraps.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
     
  2. Was de bieten, zodat het zand eraf is. Halveer de bol knoflook en leg deze met de snijkant op een ander stukje aluminiumfolie.
     
  3. Rooster de bieten en knoflook in 45 minuten helemaal gaar en zacht.
     
  4. Schil ze en schep het vruchtvlees uit de schil in de kom van een foodprocessor.
     
  5. Pers de knoflook uit de teentjes en voeg toe. Hak het geheel grof.
     
  6. Voeg de (vegan) yoghurt, tahin en zout toe en swirl het door de bietenpuree.
     
  7. Bestrooi met de munt, ras el hanout, sesamzaad en olijfolie. 
     
  8. Dit gerecht serveer je met het zelf gemaakte plat brood uit dit recept of kant en klare piadina wraps.