Warmonderhof

Isabel van de Warmonderhof

Ontmoet Isabel: de nieuwe tuinster van de Warmonderhof.

Met veel vakkennis, enthousiasme en een hart voor kwaliteit gaat ze haar nieuwe avontuur aan. Samen met de leerlingen van Warmonderhof.

< bekijk de video 

Historie

Sinds 1980 verzorgt Warmonderhof met veel plezier bodem en gewassen. 1980 was het start jaar in de biologisch-dynamische land en tuinbouw en het begin van het tuinbouwbedrijf de Hooge Kamp in Apeldoorn. In 1997 verhuisden ze van zand-ondergrond naar de polder klei. Vanaf 1997 is dit de vaste bodem van de ondernemers van het tuinbouwbedrijf op Warmonderhof.

Warmonderhof

Biologisch-Dynamisch

Op 5 ha maakt Warmonderhof studenten enthousiast voor de volle gronds fijne groenteteelt. Hier telen ze een grote diversiteit aan gewassen. Dit gaat in hoofdzaak volgens de beddenteeltmethode. Hierdoor kan een groot deel van de werkzaamheden machinaal worden verricht. Op de volle grond zaaien, planten en oogsten ze samen met de studenten het hele groeiseizoen.

Een kas van 4000 m2 maakt het leveren van zomerse kasgroenten en een beperkt aanbod groentes in voor- en najaar en in de winter mogelijk. Het geheel wordt verrijkt met 0,3 ha bloementeelt. Bijen en vlinders vinden hierdoor hun stuifmeel en nectar. 

warmonderhof2


Studenten

Biologisch-dynamische landbouw is boeren voor de toekomst, juist op Warmonderhof waar leerlingen zo zichtbaar die toekomst vertegenwoordigen. In de praktijk proberen ze alle werkzaamheden op het juiste moment en afgestemd op het geheel van aarde, plant en kosmos uit te voeren. Door directe afzet van de producten, maken studenten kennis met de vermarkting. 

warmonderhof banner