Winactie: zorg deze zomer voor snelle vitamines & win een spiraalsnijder van GEFU

Maak je eigen groene spaghetti van rauwe courgette, hmm!

Lang in de keuken staan bij hogere temperaturen, ik geef het je te doen. Geef mij maar een zomerse picknick met rauwe knabbelgroenten. Een easy portie vitamines, zo uit het vuistje. Reepjes paprika, schijfje tomaat, altijd raak. Maar ken jij courgetthi? Spaghetti gemaakt van rauwe courgette, super snel met een Spirelli?

Om het je deze zomer makkelijk te maken: Hofweb gaat vier spiraalsnijders verloten!

Het ruime zomerse aanbod van rauwe groenten van Nederlandse bodem leent zich er perfect voor: courgette, komkommer, wortel… Met een Spirelli tover je die snelle zomervitamines zó tevoorschijn.

Wat moet je doen om te winnen?

Bestel eenvoudig tot komende maandag 8 juli je courgettes via Hofweb: https://www.hofweb.nl/#q=courgette

Wij trekken de winnende namen uit de hoge hoed en verloten vier Spirelli van GEFU t.w.v. 19,90 euro.

Voor de gelukkige winnaars: we stoppen hem bij je eerstvolgende bestelling.

Als rauwe groente-spaghetti wordt de courgette deze zomer een flitsende verschijning aan jouw eettafel. Het hele gezin ongemerkt meteen weer wat meer groente binnen... Je gebruikt een spiraalsnijder, mandoline of spiralizer, als je die hebt liggen - maar ook met een kaasschaaf, een rasp of dunschiller kun je prima uit de voeten.

Maak mooie flinterdunne plakjes of reepjes courgette. Neem een kwartier tijd om deze kleintjes te verwennen met een marinade-badje :) Courgette laat zich namelijk heerlijk kruiden met een marinade of dressing.

Start met een goede azijn, tamari en/of olie en gebruik je favoriete verse kruiden zoals oregano of basilicum. Lekker zomers. Maak af met een pepertje en wat zout. Na dit marinade-badje kun je je courgetthi zo eten (rauw) of een paar minuten opbakken/wokken. Wat feta erbij, (gedroogde) tomaatjes en een handje noten: smullen maar. Of maak er een courgetthi-salade van en ga voor 100% rauw...

Wat is je basis? Knalverse courgettes!

Wij krijgen onze courgettes van de familie Peeters-Mertens, die in Limburg als eerste ook gele courgettes kweekt. Heel mooi om die twee kleuren te combineren op een zomers bordje. Boerin Ellen vertelde me; “Dit is mijn favoriet om te telen. Het is zo leuk om steeds terug te komen bij dezelfde plant, als boer. Courgettes produceren de hele zomer verse exemplaren aan de plant. Met mooi weer kun je elke dag opnieuw plukken!” Daar zijn we wat blij mee - en jij vast ook, als je ze proeft.

En wie weet, ben jij wel de gelukkige winnaar van één van de vier Spirelli's!

Bestel hier je verse courgettes

 

 

Foto recept: Foodelicious.nl


Nieuwsgierig naar meer blogs? Lees ook:

De Naakte Waarheid
Lang leve de bijen!