Zalige zomerkoninkjes

Aardbeien van de vollegrond, ze zijn er weer! 

 


Productnieuws - woe 29 mei 2019 - door Suzanne 

Strawberry Fields Forever
De Beatles hadden gelijk; het lijkt wel een droom…  Hier sta ik dan: de zon schijnt en vogeltjes fluiten, er hangt iets in de lucht… En dan weet ik het: het is bijna begin juni, er zijn weer aardbeien van de vollegrond! Bestaat er IETS smakelijkers? En ik mag op pad, naar een bio kweker bij mij in de buurt, die dit moois teelt. Heerlijk werk heb ik toch :)

Het is het eerste moment dit jaar, dat ik deze wonderzoete zomerkoninkjes weer in handen heb.

En dit is levend bewijs, voor mij, van ‘het gelijk’ van biologisch telen.

 

Zulke smaak en kracht, daar kan gewoon niks tegenop. ’n Waterig bakje vroege kasaardbeien uit Spanje, gekweekt op steenwol, dagenlang gekoeld onderweg… Ze verbleken - haast letterlijk - bij de aanblik van vollegronds aardbeien uit eigen land, waar zon, regen en aarde hun werk hebben kunnen doen. Doe maar eens een smaaktest!

Richard Sjerps heeft een biologische kwekerij van 5 hectare in zacht fruit, in Hem, naast Hoorn.

Kersen, pruimen, bijzondere bessen: hij heeft een divers aanbod in de zomermaanden. Aardbeien zijn zijn eerste oogst van het jaar. Tientallen scholieren uit de omgeving weten zijn kwekerij te vinden, om met de plukarbeid een zakcentje te verdienen.
Richard laat me gemoedelijk op de fiets een klein deel van zijn land zien, en als ik de laatste foto heb gemaakt, steekt hij me een bakje heerlijk rood fruit toe. Betaling in natura, hmm :) Dat doet me denken aan mijn eigen tienertijd. In de Limburgse aardbeienvelden heb ik ook een paar zomers lang bakjes gevuld met dit heerlijke fruit, als scholierenbaantje. Twintig jaar later weet ik nog steeds: écht verse aardbeien, net geplukt, zo in je mond: daar gaat niks boven!

Bestel hier de kersverse aardbeien van Richard Sjerps


Nieuwsgierig naar meer blogs? Lees ook:

De Naakte Waarheid
Lang leve de bijen!