Het besef is er; Hofweb bestaat 15 volle jaren

En daarom trakteerden we alle klanten op appels van het fruitteeltbedrijf waar Hofweb ooit ontsproot

Zaterdag 21 september 2019 - door Lambertus

Het besef is er; Hofweb bestaat 15 volle jaren. En daarom trakteerden we alle klanten die in week 39 t/m woensdagochtend 10:00 een bestelling deden op een kilootje appels van het fruitteelt bedrijf waar Hofweb ooit starte.

Ik herinner me de eerste operationele week nog als de dag van gisteren. Deze voltrok zich vol spanning; met maar liefst 6 bestellende klanten waren we natuurlijk razend druk :-)

Volgens mij moesten klanten zelfs nog een account 'aanvragen', waarna ik ze een persoonlijke mail stuurde met daarin hun accountgegevens.

Pas daarna konden ze 'los' en hoorden ze bij de Hofwebwinkel, zoals we toen nog voluit heetten en door de coöperatie van 4 bio-dynamische Flevolandse boeren in het leven zijn geroepen. 

De betalingsmachtiging? Die kreeg je op papier met je eerste bestelling mee, waarna deze via de ingeklapte groene krat geretourneerd mocht worden; ja, zo ging dat toen...

Toen ik trouwens net mijn dochter (eveneens 15 herfsten jong) deze afgestofte 'appel bakfiets foto' in de boomgaard van Wil liet zien, merkte ze fijntjes op; ah, toen was je nog dun. En ook dat is waar :-)

Voor mij is er vooral het besef dat er parallel aan de groei van Hofweb meerdere kindjes groot zijn geworden en naast het gezins- en sociale leven een belangrijk deel van mij, mijn compagnon en alle collega's uit is gaan maken. 

Maar ook van onze klanten, die soms al vanaf het eerste uur direct bij 'onze' boeren online hun biologische boodschappen bij elkaar shoppen. Neem bijvoorbeeld Paul en Ruby, die dus al 15 jaar lang o.a. aardappelen van GAOS eten en al net zo lang als  afhaaladres voor andere klanten fungeren. 

En onze bezorgers dan, die vaak al jaaaaren bij onze klanten thuis komen. De sleutel krijgen toevertrouwd; "Zet de melk alvast maar in de koelkast, hoor, mocht ik er nog niet zijn". Kroost groot zien worden en zo onderdeel van (levens)verhalen worden. 

Je snapt het vast wel, het inmiddels sterk uitgebreide netwerk van boeren, klanten en... 'wij', het fantastische team van Hofweb, die dagelijks de uitdagende (logistieke) puzzel organiseert. Precies daarop lieve mensen, dat besef, zijn Peter en ik zó trots. En dankbaar voor.

We kregen het vertrouwen van de boeren die Hofweb hebben opgericht, maar ook dat van jou als klant. En natuurlijk van alle 241 klanten en directe relaties die ook in Hofweb hebben geïnvesteerd. Middenin dit netwerk te staan, is gewoon machtig mooi!

Jarig dus, en daarom trakteren we met grote dankbaarheid. Op appels, van het fruitteeltbedrijf waar Hofweb 15 jaar geleden geestelijk en fysiek ontsproot. Want we blijven net als toen, van een mooie kringloop houden. De cirkel is rond.

Voor deze traktatie hoef je ditmaal geen promocode in te voeren. Je ontvangt het kilootje aromatische Alkmene appels gewoon bij je bestelling van deze week.

(Deze actie was geldig t/m woensdag 9 okt 10:00)


Nieuwsgierig naar meer blogs? Lees ook:

De Naakte Waarheid
Lang leve de bijen!