No-Waste Soep, de onbetwiste favoriet

 Zó voorkomen deze vijf winnaars verspilling: lees hun tips

Voedselverspilling begint niet zelden direct bij je koelkast - een kliekje hier en een halve komkommer daar - dat is dus ook de plek waar een deel van de logische oplossing ligt. Hoe zorg je nou dat waardevol voedsel niet verloren gaat? Wij vroegen onze klanten hun beste no-waste tip op te sturen. En wat dacht je? Een hele stapel reacties.

Dank aan alle inzenders, voor jullie creatieve oplossingen en recepten om voedselverspilling tegen te gaan. Samen staan we sterk ;-)

De winnende tips tegen voedselverspilling. Op nummer één? No-Waste Soep, hmm...

Deze kwam meermaals binnen van klanten, in allerlei varianten. We hebben ze samengevoegd tot een 'Hofweb's eigen' No-Waste Soep. Met dank aan Ineke en Keeke! (en alle anderen die hun eigen variant op deze  soep instuurden)

Hier het recept voor onze No-Waste Soep

Andere no-waste tips die we belonen met een setje Foodsavers:

  • Aan het eind van de week, met je laatste restjes groente en fruit een heerlijk groente/fruitsapje maken in de sapcentrifuge. "Zo kan ik iedere week weer een verse start maken met nieuwe levering Hofweb!" Dank je wel, Fieke.
  • "Fermenteren!" was het krachtige antwoord van Kim. Restjes lenen zich met enige creativiteit goed voor deze gezonde techniek. Lees hier ons eigen recept voor Kimchi. Dank je wel, Kim.
  • Eten dat je overhoudt, uitdelen aan vrienden, een ouder persoon die wat hulp kan gebruiken, iemand in je omgeving die ziek is. Een fraai staaltje twee-vliegen-in-een-klap, geen voedsel verspild, én de wereld een stukje mooier gemaakt... dank je wel, Edith.

De winnaars hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad en ontvangen hun Foodsavers bij hun volgende bestelling.

Met BeeWrap en FoodHuggers kun je op twee manieren voedselverspilling te lijf te gaan, zónder gebruik van wegwerpplastic. Sinds deze maand zijn beide ‘Foodsavers’ bij Hofweb in het assortiment te vinden.
 

BeeWraps en Foodhuggers bestel je hier