Aardbeien jam met Vlierbloesem

Aardbeien jam met Vlierbloesem

Omschrijving

Jam maken blijft leuk en vooral heel erg lekker. Mijn Beppe kon 't als de beste. Met verse Aardbeien en Rabarber uit haar eigen moestuin. Ook nog toen ze al in de 90 was! 

Deze jam maak je met verse vlierbloesems. Het geeft zo'n heeeeerlijk frisse twist! We vonden 'm bij Suzan Aretz en onze koks vonden 'm geweldig smaken!

Bekijk ook de Yoghurt Vlierbloesem Panna Cotta met Aardbeien en nog wat Vlierbloesemtips en recepten uit de losse pols.

Recept: Susan Aretz. Deze en meer inspirerende recepten met vlierbloesem vind je op susanaretz.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de aardbeien in stukjes, doe ze in een kom met de hele vlierbloesem schermen en laat even een uurtje staan.

  2. Verwarm de aardbeien, geleisuiker en vlierbloesem en kook 5 minuten. Haal dan de bloesem eruit en gooi weg.

  3. Stamp de aardbeien nu een beetje fijn met een pureestamper en giet in de gesteriliseerde potjes.

  4. Draai de deksel erop, zet even 5 minuten op de kop – zo trekken ze vacuüm – en je kunt de jam minimaal 3 maanden op een donkere plek bewaren!