Aubergine Burger (vegan)

Aubergine Burger (vegan)

Omschrijving

Deze stoere, vegan burgers heb ik bedacht naar een idee van Lambertus, en het was echt leuk om te zien hoe je met aubergine zo'n toffe burger kan maken.

Zelf hield ik de toppings klassiek voor een burger, maar je kan er natuurlijk zo veel lekkers op doen als je zelf wil; vegan sausjes, extra groenten, augurkjes, noem maar op. Je kan deze aubergines trouwens ook heel goed bereiden op de BBQ! 

Heerlijk met deze Homemade BBQ-Saus en fantastische Luie Wijvenfriet

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd van elke aubergine twee mooie, dikke plakken (3 cm dik) die op het broodje passen. Als de aubergines niet zo dik zijn, kan je er ook voor kiezen om schuine plakken te snijden. Bewaar de rest van de aubergine voor een ander gerecht. (of snijd in blokjes, haal ook door de marinade en bak mee) Snijd vervolgens elke snijkant voor ongeveer ½ centimeter kruislings in, zodat je een ruitjespatroon krijgt.
     
  2. Doe in een kom de cayenne, paprika, komijn en kerriepoeder samen en voeg daar 4 eetlepels olijfolie aan toe. Hak de tenen knoflook zo fijn mogelijk (of pers ze met een knoflookpers) en voeg die toe aan de kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
     
  3. Haal de aubergineplakken door de marinade en wrijf ze goed in, zodat het ook tussen de inkepingen komt. Laat de marinade even intrekken. Het liefste 30 minuten, maar als je niet zo lang kan wachten is korter ook goed.
     
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de aubergineplakken op middelhoog vuur om en om tot ze mooi donker gekleurd zijn en helemaal gaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
     
  5. Voeg in de laatste twee minuten de agavesiroop toe en laat de saus een beetje karameliseren.
     
  6. Snijd voor de garnering de rode ui en de coeur de boeuf tomaat in plakjes. Was de krulsa en snijd de broodjes open. Rooster de broodjes eventueel kort op de snijkanten in een droge koekenpan.
     
  7. Beleg de broodjes met de sla, auberginebrugers, bbq-saus, tomaat en ui. 

Serveerip: Heerlijk met deze Homemade BBQ-Saus en fantastische Luie Wijvenfriet