Nagerecht - Crème Brulée Winter Cheesecake

Nagerecht - Crème Brulée Winter Cheesecake

Omschrijving

Crème Brulèe, maar dan als taart verpakt. Wie wil er (nog) een stukje?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. en zet er een hittebestendige kom met heet water in.

  2. Doe de slagroom in een steelpannetje met de winter kruidenthee en breng op laag vuur tegen de kook. Roer door, zet het vuur uit en laat met de theeblaadjes erin afkoelen. Smelt de roomboter.

  3. Maal ondertussen de haverkoeken fijn. Voeg de gesmolten roomboter toe.

  4. Bekleed een ingevette springvorm van 18 cm doorsnee met bakpapier op de bodem en aan de randen. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk aan met de bodem van een glas. Zet tot gebruik in de koelkast.

  5. Klop de roomkaas met de zure room en rietsuiker los. Voeg één voor één de eieren toe, voeg pas het volgende ei toe als het vorige opgenomen is in het beslag. Klop vervolgens de maïzena erdoor. Zeef de thee-slagroom en spatel deze als laatste door het beslag.

  6. Schenk het beslag in de voorbereide springvorm en bak de cheesecake 1,5 uur. Laat daarna nog 1 uur afkoelen in de oven en vervolgens nog 2 uur in de koelkast.

  7. Bestrooi de cheesecake vlak voor het serveren met 3 eetlepels extra rietsuiker, karameliseer de rietsuiker met een crème brulée brander tot een krokant laagje.

Meer nagerechten?

<< Alle Kerst gerechten