Borrel/bij/nagerecht - Kerst Panforte (kan glutenvrij, is vegan)

Borrel/bij/nagerecht - Kerst Panforte (kan glutenvrij, is vegan)

Omschrijving

Tip: serveer deze fantastische panforte bij de koffie als friandise of samen met de kokos panna cotta als garnering.

Tip: gebruik restjes noten en gedroogd fruit; eigenlijk gaat alles prima! Zo wordt het een no-waste kerst.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 130°C.

  2. Doe de suiker, agave en 2 el water in een steelpan en verwarm op laag vuur tot alles is gemengd en gesmolten. Laat op laag vuur 2 minuten doorkoken.

  3. Smelt de chocolade au bain marie.

  4. Meng in een andere ruime kom de glutenvrije bloem met de koekkruiden en de noten en cranberries.

  5. Schenk het suikermengsel en de gesmolten chocolade op het notenmengsel en spatel goed door elkaar zodat er een beslag ontstaat.

  6. Bekleed de bodem van een springvorm van 22 cm doorsnee met bakpapier en vet de randjes in. Schep het beslag in de springvorm spreid gelijkmatig uit. Bak de panforte in 40 minuten gaar.

  7. Laat de panforte afkoelen in de vorm en verpak de afgekoelde panforte in aluminiumfolie. Laat een nacht opstijven.

Meer nagerechten?

<< Alle Kerst gerechten