Linzensalade met Chioggiabiet, Appel en Walnoot (Vegan)

Linzensalade met Chioggiabiet, Appel en Walnoot (Vegan)

Omschrijving

Deze fijne en voedzame salade is vega, maar ook heel makkelijk vegan te maken. Vervang hiervoor de feta door veganistische feto, net zo lekker, maar wel helemaal vegan.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook fijn en doe in een pannetje met de inhoud van het blik linzen. Warm kort op en laat vervolgens uitlekken.
     
  2. Schil de chioggia bieten (of gewone biet) en snijd in dunne plakjes. Overgiet ze met de appelazijn en laat even marineren.
     
  3. Snijd ondertussen de bosui in ringen en de appels in parten.
     
  4. Verdeel de linzen over een schaal en leg de plakjes biet, bosui en plakjes appel erop. Breng op smaak met zout en peper en verkruimel de walnoten en feta (of feto) erboven.
     
  5. Hak voor de dressing de peterselie fijn en klop met de appelazijn door de olie. Schenk over de salade.