Voorgerecht - Pastinaak Boerenkool Soep (vega, glutenvrij)

Voorgerecht - Pastinaak Boerenkool Soep (vega, glutenvrij)

Omschrijving

Een echte Hollandsche soep met Pastinaak uit de bewaring en Boerenkool direct vers van 't land. Je maakt de soep extra mooi en brengt 'm op smaak met toppings als peer, walnoten en blauwe kaas. Vegan maken? Laat de Blauwe kaas weg.

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Snijd de palmkool in dunne reepjes en verwijder eventueel de harde nerf. Snipper de ui.

  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en voeg de pastinaak en ui toe. Fruit 5 minuten aan. Voeg de pot bouillon toe, het gemberpoeder en 800 ml water. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.

  3. Snijd de peren in partjes. Verhit een klein beetje olijfolie met de agave in een koekenpan en bak de peren hierin mooi goudbruin. Laat de agave lekker sticky worden. Bewaar tot het serveren in de pan.

  4. Ris de blaadjes van de takjes tijm en salie en voeg met de palmkool toe aan de soep. Laat nog 10 minuten koken en pureer de soep vervolgens glad. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Serveer de soep getopt met de gekarameliseerde peer, brokjes blauwe kaas en walnoten.

Meer voorgerechten?

<< Alle Kerst gerechten