Voorgerecht - Rode Bieten Tartaar (vega(n), glutenvrij)

Voorgerecht - Rode Bieten Tartaar (vega(n), glutenvrij)

Omschrijving

Plant-aardig tartaartje van gepofte rode biet van onze eigen telers. Vega met eitje erbovenop. Vegan? Laat 't eitje weg.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Was eventueel de bieten, dep ze droog en kwast ze in met olijfolie en leg in een ovenschaal. Pof ze in 1-1,5 uur gaar. Prik halverwege met een vork om te kijken of ze al gaar zijn. Laat helemaal afkoelen.

  3. Pel de schil van de bieten en rasp met een grove rasp. Hak de sjalotjes en augurkjes fijn.

  4. Meng de geraspte bieten met de sjalot, augurk, kappertjes, mosterd en Worcestershire saus. Breng op smaak met peper en zout. Schep, eventueel met behulp van een kookring, op 6 borden een portie van de tartaar.

  5. Serveer met de eierdooier en de peterselie.

Tip: Je maakt het gerecht vegan door de eieren weg te laten.

Meer voorgerechten?

<< Alle Kerst gerechten