Hoofdgerecht Vega(n) - Rendang Pompoen met Shiitake en Linzen

Hoofdgerecht Vega(n) - Rendang Pompoen met Shiitake en Linzen

Omschrijving

Combineer dit hoofdgerecht met andere gerechten uit het Vega of 100% plant-aardige Kerstmenu.

Dit is een gerecht met één van de Hofweb Kerst Pareltjes. Ontdek meer Hofweb Kerst Pareltjes >>

Pompoen roept bij menigeen nog associaties met wierrokerig-geiten-wollen-sokken-bio op. Da's een fijn stereotype compliment wat ons betreft. Want via de pionierende biologische (dynamische) boeren zijn ze in NL hip geworden.

Maar ken je de groene pompoen al? Die is lékker joh! Zoeter dan de ogenschijnlijk rijper uitziende oranje variant. Daarom is ie bij ons Hofweb Kerst Pareltje en je serveert 'm als bezienswaardige hoofdrolspeler in het zowel het vegetarische als het 100% plantaardige Kerstmenu.

En die geitenwollen sokken? Die dragen we deze winter graag en tijdens dit Kerstdiner al helemaal. Voor de warmte én als eerbetoon aan alle bio-boeren die de pompoen naar NL durfden te halen. Lekker zeg!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Hak de sjalotten, knoflook, rode peper en gember grof. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Maal met de nasikruiden, rietsuiker en macadamianoten tot een stevige kruidenpasta.

  3. Hol de pompoen uit, wrijf in met olie en rooster 20 min op 180 graden in de oven.

  4. Fruit de boemboe aan in een braadpan en voeg de shiitake toe. Voeg de gewelde linzen, de kokosmelk en 400 ml water toe en kook de linzen op laag vuur in een uur gaar. Voeg eventueel extra water toe als het mengsel droog komt te staan. 

  5. Vul de pompoen met de linzenvulling en rooster nog 30 minuten in de oven. Serveer als showstopper aan tafel en snijd er parten uit. 

Exclusief voor Hofweb:

Receptuur: Marie-Sophie Wigbers
Foodstyling: Karin Schuitema en Sandra Stijf
Fotografie: Mees van den Ekart