Nagerecht - Stoofpeertjes met Gember & Cranberries (met vegan optie)

Nagerecht - Stoofpeertjes met Gember & Cranberries (met vegan optie)

Omschrijving

Combineer dit nagerecht met andere gerechten uit het Vega of 100% plant-aardige Kerstmenu en het Minder, maar beter vlees Kerstmenu.

Vroeger hadden veel boerderijen nog een boomgaard, waarin steevast stoofpeertjes stonden. Maaike, onze fruitteler teelt ze ook nog; Gieser Wilde Mannetjes. Je maakt er een klassiek stoofpeertjes gerecht mee, maar dan met een twist; gember, cranberries en tijm. Probeer maar...

Bereidingswijze

  1. Schil de stoofpeertjes en verwijder het klokhuis via de onderkant. Zet ze op de bodem van een pan met zoveel water dat ze net onder staan.
     

  2. Snijd de gember in stukken en voeg samen met de tijm, agave en cranberries toe aan de peertjes.
     

  3. Rasp de schil van de citroen, pers het sap uit en voeg toe aan de peertjes.
     

  4. Stoof de peren voor twee uur op laag vuur, tot ze helemaal zacht zijn en lichtroze worden.
     

  5. Zet het vuur uit en neem de tijm en gember uit de pan. voeg de thee toe en laat nog vijf minuten mee trekken. 
     

  6. Schep voor de griekse (vegan) yoghurt in glaasjes of kommen, verdeel de peertjes erover met wat vocht en cranberries. Bestrooi met de granola.

Exclusief voor Hofweb:

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart