Wilde Groene Kruidensoep

Wilde Groene Kruidensoep

Omschrijving

De natuur is geneeskrachtig van zichzelf. En wij zijn daar onderdeel van. Heel veel (on)kruiden kunnen we dan ook gewoon eten en is zelfs heilzaam voor ons. En je kunt er ongelooflijk lekkere gerechten mee maken.

Gastblogger en Hofweb Klant Myrthe Johansen schreef er een blog over. Bovendien verloten we in de week na Pasen '23 10 prachtige wildpluk boeken van Leoniek Bontje: "Wildplukken. De Buitenkeuken. Recepten het hele jaar rond" ter waarde van €25,-. Geef hier aan dat je graag mee wilt loten >>

Bekijk het boek 'Wildplukken' op Leonieks website >>

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui, schil de pastinaak en snijd deze in stukjes.

  2. Verwarm de olie in de pan. Fruit hierin de ui en pastinaak een paar minuten.

  3. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

  4. Was ondertussen de wilde kruiden en snijd ze grof.

  5. Doe de bonen uit de pot in een vergiet en spoel ze af.

  6. Wanneer de pastinaak gaar is, voeg je de wilde kruiden toe. Roer ze door de soep laat ze twee minuten meekoken en pureer vervolgens tot een een mooie groene soep.

  7. Voeg dan de bonen en het citroensap toe, warm door maar laat de soep niet meer koken.

  8. Maak op smaak met peper en garneer met bloemen en pitten.

  9. Met een broodje, home made zaden en pitten Crackers of lekkere wrap heb je snel en makkelijk een complete (lunch) maaltijd.

Recept: Myrthe Johansen, voedingscoach