- Doe alle droge ingrediënten in een mengkom. Meng even door elkaar en giet dan het water erbij. Roer om en laat 10 minuten staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden (hete lucht).
- Na 10 minuten is het zadenmengsel klaar om te verwerken (het is een plakkerig geheel geworden).
- Bekleed een bakplaat of vierkante bakvorm (ik gebruik een bakvorm van 23x23) met bakpapier en verdeel het zadenmengsel gelijkmatig, dit gaat het makkelijkste met een spatel.
- Als het een gelijkmatige dunne plak is duw je voorzichtig met een mes of de spatel een verdeling in het crackermengsel hoe groot je je crackers wilt maken.
- Zet de bakvorm in de oven en bak de crackers 50* minuten. Haal de grote cracker dan uit de vorm en verwijder heel voorzichtig de vorm (en het liefst ook het bakpapier).
- Leg de cracker dan terug in de oven op een rooster en bak nog 10 minuten totdat de crackers echt helemaal droog en knapperig is. Laat afkoelen op een rooster en breek (of snij met een pizzasnijder) het geheel tot kleine crackers op de verdelingsranden.
Tip: Lekker met Biologische Myrthe's Bietenspread met Walnoot en Mierikswortel
* Des te dunner de crackers, des te sneller deze uit drogen. Iedere oven is anders, dus houdt de crackers goed
in de gaten tijdens het bakken en drogen. Ze moeten echt goed droog worden om knapperig en houdbaar te blijven.