Bloemkoolburgertjes met pit(ten)

Bloemkoolburgertjes met pit(ten)

Omschrijving

Zaden en pitten zijn niet alleen erg lekker, maar zijn ook een belangrijke bron van hoogwaardige plantaardige vetten, eiwitten en vezels. Daarnaast ondersteunen ze ook nog eens je hormoonbalans. Want als je eet, voed je eigenlijk je hormomen. Hormonen zijn zogenaamde boodschappersstoffen die via het bloed door het lichaam reizen en je cellen en organen vertellen wat ze moeten doen.

Je leest er meer over in Myrthe's blog over de invloed van eten op je hormonen. 

Nog een recept met zaden en pitten? Bekijk dan ook dit home made cracker recept van Mythe.

Bereidingswijze

  1. Maal de bloemkool fijn (dat gaat het makkelijkst in een keukenmachine maar je kunt het ook fijn
    hakken met een mes) maar wel zodat het nog ´bite´ heeft. Doe dit ook met de pitten. 

  2. Snijd het bosuitje in ringetjes. 

  3. Klop het ei los in een mengkom en voeg hier bloemkool, gehakte pitten,
    havermeel, bosui, bieslook, havermeel en mosterd aan toe. Meng goed door elkaar en laat 10
    minuten staan.

  4. Verwarm dan de oven voor op 160 graden. 

  5. Verwarm kokosolie in een koekenpan en maak zes kleine stevige burgertjes. 

  6. Bak de burgertjes aan beide kanten goudbruin in 5-7 minuten. Probeer ze niet te veel te keren anders kunnen ze uit elkaar vallen. 

  7. Leg ze vervolgens nog 10 minuten in de voorverwarmde oven en bak ze goudbruin en beetgaar.

  8. Maak ondertussen het sausje door alle ingrediënten door elkaar te mengen.

Serveer de burgertjes met het sausje, eet ze als bijgerecht bij bijvoorbeeld deze salade: Biologische Myrthe's Witlofsalade met Rode Biet en Walnoot.
Je kunt ook een gebakken portobello als ´broodje´ gebruiken waar je de burgertjes op serveert
(portobello, wat rucola, burgertje, sausje :)).