Myrthe's Zweedse Spitskoolsalade

Myrthe's Zweedse Spitskoolsalade

Omschrijving

Van vers geoogste spitskool maak je deze heerlijk frisse koolsalade van met 'levende yoghurt' zoals rauwmelkse kefir hangop van Rauw Power als dressing. Zó lekker én fijn voor je darmen!

Je eet deze makkelijke zomerse salade natuurlijk bij de Zweedse Vega Balletjes

Natuurvoedingscoach Myrthe schreef meerdere blogs over de zogenaamde Blue Zone's, waaronder die van Zweden. Lees meer over de Zweedse Blue Zone >>

Bereidingswijze

  1. Snijd de spitskool in hele dunne reepjes (dit gaat 't makkelijkst met een keukenmachine of mandoline).

  2. Hak de bosui in dunne ringetjes.

  3. Schil de appel en snijd in kleine ´lucifers´ (dunne reepjes). Voor extra vezels laat je de schil lekker zitten.

  4. Hak de dille fijn.

  5. Doe alles bij elkaar in een slaschaal.

  6. Maak de dressing door alle ingrediënten in een kommetje te doen en goed door elkaar te mengen.

  7. Giet de dressing over de salade.

  8. Meng door elkaar, maak op smaak met zout en peper. (Je kunt de salade al eerder voorbereiden zodat de zuren kunnen inwerken op de kool, daardoor wordt het makkelijker veteerbaar.)

  9. Hak de noten grof en verdeel die over de salade vlak voor serveren.