Aardappelen, tomaten, maar ook een exotische groente als bataat zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Stuk voor stuk populaire smaken die iedere dag veel mensen blij maken.
Yacon is ook zo’n groente die steeds meer ons menu lijkt te gaan vernieuwen. Boordevol antioxidanten en dus heel goed voor je gezondheid, maar ook ons klimaat en (bio) diversiteit. De yacon komt trouwens van oorsprong helemaal uit de tijd dat Inca’s in de jungle leefden. Maar nu ook bij onze tuinder pioniers Joep en Wiel!
Wat de boer niet kent, dat eet hij niet, dat geldt ook voor dit knolletje - maar verandering van spijs... doet eten - dat gaat ook op! Hoe dan ook, de eerste stap is tóch gewoon even proeven.
Hierbij drie recepten voor je. Je kunt de ingrediënten per recept bestellen, de Yacon heb je al. Je bewaart Yacon trouwens gewoon in de groentela van je koelkast en is daar zeker wel 2 weken houdbaar. Wil je méér weten over Yacon? Suzanne ging op bezoek bij dé Yacon telers Joep en Wiel en tekende een inspirerend interview op.