Vegan toetje - Chocolade-Bieten Tulband met Chocolade Drip

Vegan toetje - Chocolade-Bieten Tulband met Chocolade Drip

Omschrijving

Een tulband staat altijd extra chique. Chique zijn ook de ingrediënten. 100% plantaardig, prachtige kleuren en een 'vette' chocolade drip erover heen.

Benieuwd naar meer feestelijke toetjes? Ontdek ook:

Bereidingswijze

Voor de cake

  • 200 gram gekookte biet

  • 250 ml plantaardige melk

  • 30 gram vegan pure chocolade

  • 25 gram ahornsiroop

  • 2 gram vanillepoeder

  • 200 gram bloem

  • 175 gram rietsuiker

  • 50 gram cacao

  • 2 ½ tl bakpoeder

  • ¼ tl zout

  • 90 ml zonnebloemolie

Cake bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snijd de biet in stukjes en doe met de melk, chocolade en ahorn in een steelpan. Voeg de vanille ook toe aan de melk.

  3. Verwarm de melk tot de chocolade is gesmolten, neem van het vuur en pureer met een staafmixer glad.

  4. Meng de bloem, rietsuiker, cacao, bakpoeder en zout goed door elkaar.

  5. Schenk het bietenmengsel en de olie bij het bloemmengsel en roer goed door elkaar tot een egaal beslag.

  6. Vet een tulbandvorm goed in en schenk het beslag erin. Bak de cake in ongeveer 35-45 minuten stevig en gaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en los vervolgens voorzichtig uit de vorm. Laat afkoelen.

Voor de topping

  • 200 gram vegan pure chocolade

  • 250 gram kokos slagroom

  • 50 gram gedroogde abrikozen

  • 1 handje pompoenpitten

  • Snufje zeezout

Topping bereiden en cake afmaken

  1. Hak de chocolade fijn en doe in een hittebestendige kom. Verhit de kokos slagroom in een steelpannetje tot tegen de kook, schenk over de chocolade, laat 3 minuten staan tot de pure chocolade is gesmolten en roer vervolgens met een garde tot een gladde ganache. Laat iets afkoelen en iets steviger worden, schenk vervolgens over de bietencake.

  2. Versier de bietencake met reepjes gedroogde abrikoos, pompoenpitjes en grof zeezout.