Omschrijving
Een tulband staat altijd extra chique. Chique zijn ook de ingrediënten. 100% plantaardig, prachtige kleuren en een 'vette' chocolade drip erover heen.
Benieuwd naar meer feestelijke toetjes? Ontdek ook:
Een tulband staat altijd extra chique. Chique zijn ook de ingrediënten. 100% plantaardig, prachtige kleuren en een 'vette' chocolade drip erover heen.
Benieuwd naar meer feestelijke toetjes? Ontdek ook:
Voor de cake
200 gram gekookte biet
250 ml plantaardige melk
30 gram vegan pure chocolade
25 gram ahornsiroop
2 gram vanillepoeder
200 gram bloem
175 gram rietsuiker
50 gram cacao
2 ½ tl bakpoeder
¼ tl zout
90 ml zonnebloemolie
Cake bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de biet in stukjes en doe met de melk, chocolade en ahorn in een steelpan. Voeg de vanille ook toe aan de melk.
Verwarm de melk tot de chocolade is gesmolten, neem van het vuur en pureer met een staafmixer glad.
Meng de bloem, rietsuiker, cacao, bakpoeder en zout goed door elkaar.
Schenk het bietenmengsel en de olie bij het bloemmengsel en roer goed door elkaar tot een egaal beslag.
Vet een tulbandvorm goed in en schenk het beslag erin. Bak de cake in ongeveer 35-45 minuten stevig en gaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en los vervolgens voorzichtig uit de vorm. Laat afkoelen.
Voor de topping
200 gram vegan pure chocolade
250 gram kokos slagroom
50 gram gedroogde abrikozen
1 handje pompoenpitten
Snufje zeezout
Topping bereiden en cake afmaken
Hak de chocolade fijn en doe in een hittebestendige kom. Verhit de kokos slagroom in een steelpannetje tot tegen de kook, schenk over de chocolade, laat 3 minuten staan tot de pure chocolade is gesmolten en roer vervolgens met een garde tot een gladde ganache. Laat iets afkoelen en iets steviger worden, schenk vervolgens over de bietencake.
Versier de bietencake met reepjes gedroogde abrikoos, pompoenpitjes en grof zeezout.