Toetje - Pompoen Panna Cotta met Miso-karamel, Gember en Walnoten

Toetje - Pompoen Panna Cotta met Miso-karamel, Gember en Walnoten

Omschrijving

Pannacotta, maar dan van pompoen. Verder is ie natuurlijk wel een beetje quilty met lekker veel boeren slagroom. De miso karamel, gember en walnoten maakt 'm tot een stemmige toet waar je meer van lust.

Benieuwd naar meer feestelijke toetjes? Ontdek ook:

Bereidingswijze

Voor de Panna Cotta

  • 450 gram pompoen

  • 3 cm gember

  • 1 sinaasappel

  • 600 ml slagroom

  • 1 el miso

Panna Cotta bereiden

  1. Snijd 450 gram pompoen in kleine blokjes. Schil de gember en snijd in kleine stukjes, rasp de schil van de sinaasappel.

  2. Doe de pompoen, gember, sinaasappelrasp, slagroom en miso samen in een steelpannetje, breng op laag vuur aan de kook en kook in 15 minuten de pompoen gaar. Week ondertussen de gelatine.

  3. Neem de room van het vuur, knijp de gelatine uit en meng door de room. Pureer de room met een staafmixer glad, schenk door een zeef in zes glaasjes. Laat 4 uur opstijven in de koelkast.

Voor de karamel

  • 150 g rietsuiker

  • 1 el ahornsiroop 

  • 25 gr water

  • 25 gr roomboter

  • 100 ml room

  • 1 tl miso

  • 1 tl gember 

Karamel bereiden

  • Doe voor de karamel de rietsuiker met de ahornsiroop en water in een steelpan en laat smelten, roer niet in de pan maar wals de pan af en toe. Laat de karamel bubbelen tot deze een diepe amberkleur krijgt.

  • Doe vervolgens de roomboter en slagroom er (voorzichtig!) bij en roer met een garde tot alles mooi gemengd is. Voeg de miso en gember toe en laat de saus al roerend iets indikken. Schenk de saus in een hittebestendige kom en laat iets afkoelen. (maar niet helemaal want dan wordt deze al te dik)

  • Verdeel de lauwwarme karamelsaus over de panna cotta’s. Hak de walnoten grof en verdeel met de pompoenpitten over de karamel.