Voorgerecht - Carpaccio van Bieten met Veldsla, Kiemen en Fêta (vega met vegan optie)

Voorgerecht - Carpaccio van Bieten met Veldsla, Kiemen en Fêta (vega met vegan optie)

Omschrijving

Combineer dit voorgerecht met andere gerechten uit het Vega of 100% plant-aardige Kerstmenu en het Minder, maar beter vlees Kerstmenu.

Dit is een gerecht met één van de Hofweb Kerst Pareltjes. Ontdek meer Hofweb Kerst Pareltjes >>

Dit ogenschijnlijk doodgewone Hofweb-Pareltje laat zich veelzijdig gebruiken en gezien de kleur eigent hij zich ook ontzettend goed voor deze mooie plantaardige carpaccio; licht, fris en perfect als starter. De aardse smaak van biet, gecombineerd met een friszoete peterselie pesto en de kruidige en zilte smaak van feta met een pittige bite van de kiemen zorgen voor een perfecte balans.

Herbi, carni of omni; deze 100% plant-aardige variant is voor iedereen onvergelijkbaar lekker!

Bereidingswijze

  1. Schil de rode bieten en snijd ze in dunne plakken met een mandoline. Als je geen mandoline hebt, kan je ook een dunschiller gebruiken of plakken snijden met een mes. 

  2. Doe de bouillon en de wijn met de appelazijn en 1 tl venkelzaad in een pan en breng aan de kook. Pocheer de bieten plakken in drie minuten zacht. Schep uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier. 

  3. Doe de gedroogde 1 el dille, platte peterselie, knoflook, agave en 1 tl venkelzaad in een hakmolen en maal grof. Giet de olie erbij en maal tot een grove peterseliepesto. 

  4. Pof de pompoenpitten in een droge koekenpan, houd apart tot het garneren. 

  5. Snijd de Griekse kaas in blokjes en rol ze door het paneermeel. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en frituur hierin de Griekse kaasblokjes in 1 minuut al omscheppend goudbruin. laat uitlekken op keukenpapier. 

  6. Verdeel de gepocheerde bieten op vier borden en en verdeel de sla en kiemen in een pluk op het midden. Bestrooi met de pompoenpitten en gefrituurde feta en lepel de peterseliepesto erover.

Tip: de gepocheerde bieten en de pesto kan je een dag van tevoren maken. Bewaar de bietenplakjes dan in de bouillon.

Extra tip: gebruik de bouillon daarna als basis voor een soep.


Exclusief voor Hofweb:

Receptuur: Marie-Sophie Wigbers
Foodstyling: Karin Schuitema en Sandra Stijf
Fotografie: Mees van den Ekart