Mandalay-stijl kidneybonen Beignets

Mandalay-stijl kidneybonen Beignets

Omschrijving

Dit is een geweldig voor og bijgerecht en perfect te combineren met Ursula's Shan Curry, Phyu's Pompoen Stoof, Ursula's Noord Thaise Grape Fruit Salade en Ursula's Thai Carrot Som Tam Salade.

We Women Foundation en hoe je kunt doneren

Deze en meer gerechten van Ursula en Phyu zijn gemaakt in het kader van de We Women Foudation, een kleine, persoonlijke organisatie die werkt aan het verbeteren van vrouwenrechten uit etnische minderheidsgroeperingen in Myanmar, met als doel om meer vrouwen in leiderschapsposities te helpen.

We Women gelooft in de samenwerking met de lokale bevolking om er zo voor te zorgen dat vrouwen zelf het voortouw nemen in de hervormingen van Myanmar.

Lees meer over We Women en doneer >>

Bereidingswijze

  1. Giet het meeste vocht uit het blik bonen, doe de bonen en eventuele resten uit het blik in een grote kom. Prak de bonen grof samen met een vork en voeg de rest van de ingrediënten (behalve de olie) toe en meng dit goed door elkaar.

  2. Giet olie in een frituurpan of in een wok. Als je een wok gebruikt, zorg dat er minstens 3cm aan olie in de pan zit om de beignets in te frituren. Verhit de frituurolie tot het heet is.

  3. Gebruik een eetlepel om porties van het bonenmengsel in de friteuse te scheppen zodat ze individuele beignets vormen. Doe dit totdat het oppervlak van de friteuse bedekt is. Zorg ervoor dat de beignets elkaar niet aanraken en aan elkaar gaan plakken. Laat ze 2-4 minuten bakken tot ze aan de randen bruin worden. Haal de beignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze heet.