Gemengd biologisch-dynamisch bedrijf GAOS

Boerderij GOAS
Goas


GAOS

GAOS is een biologisch-dynamisch landbouwbedrijf sinds 1988, dat momenteel gerund wordt door Jos, Ellen, Klaas-Jan en Jans en niet te vergeten de stagaires. We zijn een biologisch-dynamisch bedrijf, omdat we graag willen werken vanuit de samenhang tussen alle soorten levensvormen. Zo voeden we het bodemleven met de mest van eigen koeien en kippen en door een grote variatie aan gewassen. De preparaten gebruiken we als geestelijk voedsel voor de bodem.

Landbouw

Ons bouwplan is divers, we telen granen, aardappels, vele soorten groenten (voor oa de Hofweb natuurlijk!) maar ook telen we diverse gewassen voor zaadproductie. Het grasland en de groenbemesters zijn voor de koeien en de bodemvruchtbaarheid.

Naast de productievelden hebben we een natuurstrook aangelegd als buffer tussen de Hanzelijn en de akkers. Op deze strook is plek voor natuur (verschillende soorten bomen, struiken en bloemen), kunst, wandelaars, natuurlijke plaagdierbeheersers ( zoals het lieveheersbeestje), de chicks on the move en onze bijen. Dit alles zorgt voor een gevarieerd landschap in de vlakke polder!

We streven naar een optimale productie met respect voor mens, dier en aarde, niet alleen op ons bedrijf maar ook daarbuiten. Groente met Demeter kwaliteit en goede smaak, dat vinden we belangrijk, voor u als hofwebklant, maar ook voor toekomstige generaties!

Chick's on the move

Chicks on the Move eieren Als nomaden trekken ze over de landerijen van GAOS, oftewel; Chicks on the move!

Bekijk hoe de kippen verblijven in hun huis op wielen.