Omschrijving
Combineer dit hoofdgerecht met andere gerechten uit het Minder, maar beter vlees Kerstmenu >>
Dit is een gerecht met één van de Hofweb Kerst Pareltjes. Ontdek meer Hofweb Kerst Pareltjes >>
Vlees van runderen die buiten lopen. Jaarrond zelfs. In de natuur. En als ze al binnen lopen, dan in een potstal, zo eentje met stro erin. Waar ze ruimte hebben en comfortabel kunnen liggen. Horens, die zitten er gewoon op natuurlijk, want zo kunnen ze dier eigen gedrag vertonen en bovendien zijn horens essentieel voor een goede vertering, in dit geval om gras en kruiden te verteren. Of hooi. Dus geen milieubelastend krachtvoer uit verweggistan.
Oh ja, en de kalveren lopen minimaal 5 maanden bij de moeder en er wordt naar gestreefd om de moederkoeien 12 jaar oud te laten worden. Sommigen worden zelfs wel 16.
Het vlees waar we mee Kerst koken, of beter gezegd stoven, komt uit bovenstaande biotoop. Vlees van runderen die in dienst staan van de kringloop en deze vruchtbaarder maken in plaats van te verstoren.
Met dit Hofweb-Pareltje ging Marie-Sophie aan de slag en maakte er een heel lekkere, Hollandsche stoofpot van, die je ook nog eens energiezuinig in de hooikist of in je eigen bed klaar maakt.