Hoofd/bijgerecht - Umami Pompoen Ovenschotel (vega(n), glutenvrij)

Hoofd/bijgerecht - Umami Pompoen Ovenschotel (vega(n), glutenvrij)

Omschrijving

Dit gerecht is lekker als bijgerecht, maar ook super als vegan of vegetarisch hoofdgerecht!

Kies je bijgerecht:

Bereidingswijze

  1. Halveer de pompoen en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de pompoenhelften in plakken van 2-3 cm.

  2. Breng de pompoen aan de kook in de groentebouillon en 1 eetlepel miso. Draai het vuur na 1 minuut uit en laat nog 12 minuten staan met de deksel op de pan.

  3. Hak de knoflook fijn.

  4. Verhit een scheutje olie in een ovenbestendige braadpan of hapjespan en fruit de knoflook, gedroogde Italiaanse kruiden en de rest van de misopasta 2 minuten aan. Voeg de blikken cherrytomaatjes toe en breng op laag vuur aan de kook.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Neem de schijven pompoen uit de bouillon en zet ze rechtop in de tomatensaus en doe er plukjes verse (vegan) mozzarella overheen voordat de pompoen de oven in gaat.

    Kwast de bovenkant in met olijfolie en rooster de pompoen 25-30 minuten in het midden van de oven.

  7. Hak de rozemarijn fijn en ris de blaadjes van de tijmtakjes. Bestrooi de pompoen ermee.

Meer hoofdgerechten?

<< Alle Kerst gerechten