Gevogelte kerstmenu
Marie Sophie is al jaren bij Hofweb aan het werk als chef, en zij draait haar hand niet om voor een volledig Kerstmenu met gevogelte. Zet jij deze kerst een complete Hollandse wilde eend op tafel als hoofdgerecht?
Dit bijgerechtje is een sierlijke variant op aardappels uit de oven. Gebruik er een universele keukenrasp voor, met zo'n snijvlak in het midden: pas als de schijfjes mooi dun worden, wordt het echt een delicaat hapje. Het heeft niet veel om het lijf - maar met echt goeie ingrediënten, wordt het straks fraai smikkelen!
Witlof is een echte wintergroente, en heeft weinig nodig om te stralen... Blauwschimmelkaas, het zoete van agave, een takje tijm en goeie hand fijngehakte amandelen - je hebt dit gerecht in een wip klaar. Ook wel fijn tijdens zo'n druk Kerstmaal :-)
De witlof behoudt nog een beetje van z'n bite in de oven. Zet het hoofdgerecht en de bijgerechten van dit menu tegelijk in de oven, om tijd en energie te sparen.
Wist je dat Hollands Wild een echt duurzame keus is voor vleesliefhebbers? Lees meer over Wild in ons interview met jager en wildexpert Dirk Jan. Let op: de eendjes zijn niet zo groot. Krijg je grote eters?
Bereid dan twee eenden voor dit hoofdgerecht (het Holland Wildpakket bevat twee hele eenden) Maak je daarmee je Wildpakket op, maar wil je ook de 'Pannenkoekjes Peking Eend'als voorgerecht maken? Vervang de eend daar dan door geroosterde kippendijtjes of gebakken shiitakes.
Met de vulling van sinaasappel en steranijs zal het huis gevuld worden met een heerlijk geur.
De helft voor Kerstavond, de andere helft de volgende dag bij de koffie. Marie Sophie maakte 'm met extra veel liefde! "Ik heb echt een zwak voor een goede showstopper. Voel je dus vooral vrij om de taart nog feestelijker te versieren, met hagelslag, karamel, eetbare bloemen, extra fruit.
Ben heel benieuwd hoe jullie kerstcakes eruit zien!”