Vega kerstmenu  

Met gepaste trots presenteren we het vegetarische kerstmenu van de hand van chefkok Mari Maris! Een fantastisch op elkaar afgestemd feestelijk menu, met al het lekkers van onze biologische boeren.

Voorgerecht

Paddenstoelenroomsoep


Een schijnbaar eenvoudig soepje vooraf, maar dan wel Heel Goed Gemaakt... laat dat maar aan chefkok Mari Maris over. Of aan jou, deze Kerstdagen :) Met dit gouden recept van Mari zet jij Paddestoelenroomsoep ook op jouw kook-repertoire. Zelfgemaakte kaascroutons erbij, et voila!

Bon appetit!

Bekijk het gehele recept

 

Bijgerecht

Walnootcroquettes


De helft van het jaar verblijft chefkok Mari Maris op het Franse platteland, waar verse walnoten een bekend culinair hoogstandje zijn. Waan je dus rustig in Frankrijk met deze ‘croquettes’ van walnotenragout. Maar begin op tijd: de ragout moet 12-24 uur opstijven in de koelkast. Eenmaal gepaneerd, zijn de croquettes wel drie dagen houdbaar. Goed plannen dus, en dan... genieten!

Deze croquetjes waren een grote hit tijdens onze fotoshoot - gelukkig staan er nog wel een paar op de kiek voor we ze allemaal op hadden. 

Bekijk het gehele recept

 

Bijgerecht

Tweekleurenpeertjes in rode wijnsaus


Dit gerecht vormt samen met de Maple Pompoen het hoofdgerecht van Mari's menu. Tip van de chef: "Bij de stoofperensaus die u straks van het kookvocht maakt, past een opmerking vooraf: als u de saus zo proeft is hij wat zurig en daarom bestaat de neiging er suiker bij te doen, maar dat zurige vormt straks juist een mooie balans met de pompoen.
Dus ga op uw handen zitten en voeg geen suiker toe!"

Veel plezier met het koken van deze klassieker - Kerst is geen Kerst zonder stoofpeertjes natuurlijk...

Bekijk het gehele recept

Hoofgerecht

Maple Pompoen met Stoofperensaus


Deze Maple Pompoen-maantjes smaken heerlijk met de zoetzure roze (!) saus die je bij de Tweekleurenpeertjes maakte. Onmisbaar dus, deze combi: en een kléuren op je kersttafel... wow. Oranje pompoen, roze saus, en peren met een grappig roodbaars randje... Koken is soms toveren, nou, dat geldt hier zeker!

Bekijk het gehele recept

 

Nagerecht

Cranberry tiramisu


Fingerlicking good! Deze Cranberry Tiramisu, wow - wat een bom van smaak en schoonheid. Denk jij, oei, Tiramisu, dat is voor gevorderden? Nee hoor. Het vraagt vooral beleid. Hoe luchtiger je de mascarpone en geklopte slagroom door elkaar vouwt - ja, dat is echt de term die daar van toepassing is - hoe smakelijker je Tiramisu wordt.

Met de tips van Mari Maris kun jij dat ook! Handig: je kunt 'm rustig twee dagen tevoren bereiden.

Bekijk het gehele recept

 

Vega kerstmenu

Kies voor dit mooie vega menu van Mari Maris, of combineer en bekijk alle kerstrecepten. 

bekijk alle kerstrecepten