Vega hoofdgerecht - Crispy Aardappeltjes met Doperwt-Geitenkaasspread en gepofte Knoflook

Vega hoofdgerecht - Crispy Aardappeltjes met Doperwt-Geitenkaasspread en gepofte Knoflook

Omschrijving

Gewone aardappelen, zoete paarse aardappel en knolselderij samen met gepofte knoflook geroosterd in de oven. Je serveert deze seizoentoppers op een bedje van zalige zachte doperwtenspread met verse Heezer kruiden geitenkaas. Handje winterpostelein erbij en klaar is je feestje!

Dit jaar verleiden we je met maar liefst 6 hoofdgerechten, die ook heel gemakkelijk met andere hoofdgerechten kunt mixen. Serveer je dit gerecht alleen als hoofd, dan is het voor ca. 6 personen. Serveer je met meerdere hoofdgerechten, dan is het goed voor 8 tot 10 personen.

Benieuwd naar meer feestelijke hoofdgerechten die je kunt combineren? Ontdek ook:

Bereidingswijze

  1. Schrob of schil de aardappelen, schil de paarse zoete aardappelen en de knolselderij en snijd in stukken van gelijke grootte.

  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Zet een braadslee in de oven met de zonnebloemolie en laat deze heet worden in de oven.

  3. Doe de aardappelen in een pan met ruim water en kook ze 20 minuten voor. Giet de aardappelen af in een vergiet, laat iets uitstomen en schud het vergiet om de aardappelen iets te rullen.

  4. Schep de aardappelen voorzichtig in de braadslee en schep ze om. Snijd de bovenkant van de bol knoflook en zet hem tussen de aardappelen. Rooster de aardappelen een uur in de oven, schep ze elk kwartier om.

  5. Blancheer de tuinerwtjes 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel koud. Doe de tuinerwtjes in een maatbeker met het geitenkaasje en een scheut vierge olijfolie. Knijp de knoflookteentjes uit de gepofte bol knoflook uit bij de kaas en erwten. Pureer tot een gladde spread.

  6. Spreid de geitenkaas spread uit op een bord en schep de geroosterde aardappelen uit de olie op de spread. Bestrooi met zout en verdeel de winterpostelein erover.