Kip hoofdgerecht - Kipdijfilé met Witlof en Regenboogpeen in romige Mosterdsaus

Kip hoofdgerecht - Kipdijfilé met Witlof en Regenboogpeen in romige Mosterdsaus

Omschrijving

Biologisch kippendij is erg populair in onze webwinkel. Terecht, want het is malser en ook nog eens goedkoper dan kipfilet. Onze kipfilet komt van Polderhoen.

Een speciaal sterk Frans ras, en de biologische granen en kruiden die ze gevoerd krijgen zorgen ervoor dat de kippen van Polderhoen veel langzamer groeien dan de plofkip. Een gangbare kip weegt na 6 weken al 2,2 kg. Een polderhoen weegt dan nog maar 1 kg. Na 11 weken wegen ze 2,6 kg. I

n de gangbare kippenhouderij is het gebruik van antibiotica een issue. Door boven genoemde factoren en een ruime leefruimte, kippen die op stok kunnen, stofbaden kunnen nemen en buiten kunnen scharrelen kan een polderhoen groot worden zonder antibiotica.

Genoeg over de kip, nu naar het gerecht. Kipdijfileetjes in romige mosterdsaus met seizoensgroentes witlof en regenboogpeen. Kinderen vinden dit gerecht ook heerlijk en al helemaal als je de witlof vervangt door dubbel zoveel regenboogpeentjes.

Benieuwd naar meer feestelijke hoofdgerechten die je kunt combineren? Ontdek ook:

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de wortelen en halveer in de lengte. Snijd de witlof in kwarten.

  2. Bestrooi de kippendijtjes royaal met zout en peper.

  3. Verhit de boter en olie in een ruime koekenpan. Bak hierin de kippendijtjes rondom in 10 minuten goudbruin, neem uit de pan en leg de witlof in de pan, bak een paar minuten kort aan en schep uit de pan. Voeg vervolgens de wortelen toe en bak 10 minuten al omscheppend beetgaar.

  4. Schep de wortelen uit de pan, voeg de knoflook en ui toe en blus af met de witte wijn en slagroom, voeg de mosterd en dragon toe en roer goed door. Laat iets inkoken.

  5. Doe de kip, witlof en worteltjes terug in de pan in de saus en laat 5 minuten meewarmen, bestrooi met grof gehakte peterselie.